Föreläsningar

 

Boka oss

Holistic Hound erbjuer många olika föreläsningar som passar i många olika samanhang. Kanske är klubben intresserad av något spännande till årsmötet, eller så vill ditt företag bjuda sina kunder på en lärorik kundkväll? Vi har kompetens inom områdena etologi, hundträning, friskvård och rehabilitering. En föreläsning är vanligen 2 timmar lång, men både längd och innehåll kan anpassas till era önskemål. För prisförslag och annat, hör av er till info@holistichound.se   

 

Gå på föreläsning eller längre utbildning

Vi håller ofta föreläsningar och längre utbildningar i egen regi hos ZooGiganten i Lomma, Skåne. Där kan ni ta del av våra egna föreläsningar, men vi bjuder även in de främsta experterna inom olika områden. Vi har till exempel haft Eva Bodfäldt (Bli en hundmagnet), Caroline Alupo (Hundars känsloliv, Holistiskt hundperspektiv och PTSD), Eva Bertilsson (Snälla händer) med flera hos oss. Vi har både kortare föreläsningar för vanliga hundägare och längre utbildnignar för de inbitna hundtränarna och/eller yrkesverksamma.

Emma Almquist, Djurvetologen


Berikning

Berikning har många olika definitioner men det handlar i stort om att ge djuret mer kontroll, ge valmöjligheter, främja naturliga beteenden och stärka djurets känsla av att klara av utmaningar. Ta chansen att lära av etolog Emma Almquist som har en flerårig utbildning inom området. Både hundens liv och er relation kommer bli bättre.

 

Hundetologi

Etologi är läran och djurens beteende och orsakerna till det. Här får du en 2 timmars introduktion till läran om beteendet hos människans bästa vän. Med förståelse för hundens etologi blir du en bättre hundägare och får mer ut av umgänget med din hund. Vi kommer ta upp evolutionär bakgrund till olika beteenden och ge exempel på viktigt kropsspråk, till exempel.


Stress

Stress finns närvarande i allas liv, det är sant även för våra hundar. Men mycket är också oklart gällande ämnet. Finns positiv stress? Hur påverkas hundar av stress? Vad är stress? Hur kan vi förebygga stress hos våra hundar? Vi kommer vrida och vända på ämnet ur biologisk och etologisk synvinkel.


Känslor

Vad gömmer sig där inne i hundens själ? Eller bland blixtrande neuroner? Välj själv din ingångsvinkel och häng med in i en föreläsning som passar som handen (tassen?) i handsken (gräset?) för oss som lever vårt liv med hunden – denna “känslovarelse”  Medvetenhet om djurens känslor gör dig till en bättre djurägare!


HLR och första hjälpen

Kunskap som kan rädda liv! 
Under denna föreläsningen får du kunskap i hur du kan hjälpa din eller andras hundar när olyckan är framme.
Ni kommer att få lära er vad och hur ni ska göra för att hjälpa hunden innan den får vård hos veterinär.
Det kommer bli hjärt och lungräddning, vad som är viktigt att hålla koll på, främmande föremål i halsen, tassbandagering påväg till veterinärvård, vad som är bra att ha i sin första hjälpen låda och massor av annat viktigt.
Vi kommer även prata om hur vi förebygger skador på våra hundar, i rörelseapparaten, undvika sår och olyckor

Amanda Sjöland, Hundhörnan Skåne

 

Hundmassage för hemmabruk 2 1/2 timme

Ni får ta del av intressant teori och även praktiska övningar och grepp i ytlig massage. Detta kommer att hjälpa er hund att slappna av i muskulaturen och öka blodcirkulationen.Avslappningsmassage gör alltid gott för hunden. Tex. efter en lång och aktiv dag, efter och under skador och efter kastrering.

 

Friskvård från valp till senior 3 timmar

Under 3 timmar inkl 30 min paus och frågestund går vi igenom några av grundstenarna inom friskvård för hundar.

Det blir teori om balansbollsträning, hundens muskulatur, olika typer av behandlingar och vad man ska tänka på i vardagen.

Praktiska övningar i balansbollsträning, massagegrepp och lugnande aku-punkter vissas upp.

Denna föreläsningen passar alla! Allt från det aktiva tävlingsekipaget, till sällskaps hunden och framför allt hunden som har problem med stress eller andra psykiska besvär.


HLR och första hjälpen 2 timmar

Kunskap som kan rädda liv! 
Under denna föreläsningen får du kunskap i hur du kan hjälpa din eller andras hundar när olyckan är framme.
Ni kommer att få lära er vad och hur ni ska göra för att hjälpa hunden innan den får vård hos veterinär.
Det kommer bli hjärt och lungräddning, vad som är viktigt att hålla koll på, främmande föremål i halsen, tassbandagering påväg till veterinärvård, vad som är bra att ha i sin första hjälpen låda och massor av annat viktigt.
Vi kommer även prata om hur vi förebygger skador på våra hundar, i rörelseapparaten, undvika sår och olyckor


Den fantastiska senioren 2 1/2 timmar
En föreläsning och hur vi kan ge våra hundar den bästa pensionen. Hur vi kan aktivera, motionera, ta hand om och förebygga skador för våra seniorer men även vad vi kan göra innan vi kommer dit. Innehåller balansbollsträning och avslappningsmassage.

Gemensamma föreläsningar och kurser, Holistic Hound

 

Hjärta och smärta - Föreläsning 2 1/2 timme

Kan hundens känslor sätta sig i musklerna och kan hundens muskler påverka känslor? Medvetenheten om hur kropp och känsla hänger ihop har tagit fart inom hundvärlden. Vi blir allt mer upplysta om hur detta påverkar allt vi gör med våra hundar. Hundmötesproblematik, hundar som drar i kopplet, hanteringsbesvär och rädsla (m.m.) kan ofta kopplas till smärta. Häng med på den här föreläsningen och ta del av kunskap som kommer göra nytta i så väl träning som relation.Under den här kvällen kopplar vi samman det fysiska och det psykiska när det kommer till det viktiga ämnet SMÄRTA. Du lär dig känna igen smärta och får veta hur det kan påverka din hund i ett antal vardagssituationer.


Balansboll, massage och berikning för yrkersversamma - Helgkurs

Jobbar du med hund?
Hunddagis, hundinstruktör, beteendeutredningar?

Vill du kunna ge balansboll som trevlig aktivering eller erbjuda berikning till hundarna som kommer till dig?
Kunna ordinera fysisk balans eller berikning för hundens naturliga behov i den psykiska rehabiliteringen?

En hund som har kontroll över sin kropp har bättre självkänsla och självförtroende. En hund kan bli aktiverad fysiskt och mentalt - samtidigt.
Under denna dagen får ni kunskap om hur ni kan aktivera era kunders hundar med balansbollsträning och kroppskontroll.
Ni kommer kunna ordinera balansbollsträning och kroppskontroll till hunden som är under beteendeutredning.
Ni får lära er avslappnande massage, hur vi känner på hundens kropp efter smärtor

“Berikning”, ett tjusigt begrepp från etologins värld, handlar om att göra våra djurs liv bättre.
Inom djurparksvärlden är man idag väldigt duktiga på att berika sina djur, men vi hundägare då? Självklart ska vi också berika våra hundar. Berikning har många olika definitioner men det handlar i stort om att ge djuret mer kontroll, ge valmöjligheter, främja naturliga beteenden och stärka djurets känsla av att klara av utmaningar.