Friskvård & Rehab

Information, priser och tider för friskvård och rehabilitering med hundmassage, balansbollsträning, övningar för träning hemma och valpmassage. Går din hund på medicinsk behandling från veterinär? Rådfråga alltid din veterinär om hundens medicin går att kombinera med massagebehandling innan ni bokar in ett besök

BOKNING

Sker via:  https://www.timecenter.se/hundhornanskanes/


Individanpassade massagebehandlingar 1 ½ timme

– genomgång av sjukdomshistorik och hundens vardag

- rörelseanalys

– helkroppsbehandling

– journalföring

– behandlingsplan & träningsplan

– hemövningar efter tredje återbesöket.

 

Valpmassage 1 timme

– avslappningsmassage

– hanteringsträning

– rådgivning om motion och friskvård för valpar

 

Individanpassad balansbollsträning 1 timme

Perfekt komplettering till massagebehandling.

– grundövningar

– övningar anpassade efter just din hund

– träningsprogram

– balansbollar går att beställa efter lektionen

 

Friskvård

Massagebehandling

Ökar blodcirkulationen, förbättrar lymfcirkulationen och minskar blodtrycket. Massagen ger större rörelsefrihet till musklerna så att lederna kan jobba på ett korrekt sätt. När musklerna har en god status kan hundens kropp bemöta olika rörelser och underlag i sina aktiviteter utan att skada sig. Massagen sänker hundens stresshormoner och utsöndrar oxytocin – ett lugn och ro hormon.

Friskvård är något som alla hundar behöver regelbundet.

 

Balansbollsträning

Med denna träningen får hunden

• Bättre kroppskontroll

• De stabiliserande och små musklerna aktiveras,

• Förbättrad bålstyrka,

• Stabilare leder

• Bättre självförtroende

…och så mycket mer som är skadeförebyggande och roligt.

 

 

Rehabilitering

Massagebehandling

Rehabilitering betyder återskapa. Massage hjälper kroppen att återskapa muskulaturens status och rörelse till hur den var innan operation eller skada, kanske tom till ännu bättre! Varje litet medicinskt ingrepp påverkar hundens bindväv och muskler. Exempel: Kastrering, ortopediska ingrepp, muskelskador.

Hunden kan drabbas av olika kroniska tillstånd, eller tillstånd med risk för återfall, där den behöver hjälp med regelbunden smärtlindring och underhåll av muskulaturen. Exempel: höftledsdysplasi, diskbråck och artros.

Ha en kopia på hundens journal till hands vid behandlingen samt rådfråga veterinär om hundens eventuella mediciner kan kombineras med massagebehandling.

 

Balansbollsträning

Denna typen av träning är mild men också mycket stärkande för hundar under rehabilitering. Övningarna anpassas till hundens status och fokuserar på området som behövs rehabiliteras.

 

Behandling med fysisk terapi under psykisk rehabilitering/beteendeutredning

Massagebehandling

När hunden lider av psykiska, stressrelaterade besvär eller problembeteenden bör man vända sig till en hundpsykolog som hjälper er med en psykisk rehabiliteringsplan. I denna planen bör fysisk terapi/hundmassage ingå. Om din hundpsykolog inte skickar remiss till mig så är ni hjärtligt välkommen att boka tid på egen hand.

En behandling som går ut på att hjälpa hunden i det psykiska kan se väldigt annorlunda ut mot en vanlig behandling och ingen är den andre lik. Psykiska besvär sätter sig alltid, förr eller senare, i muskulaturen. Dessa spänningar ska släppa långsamt och på hundens villkor. I grunden ligger fokuset på att öka lymfflödet och blodcirkulationen som blir försämrat vid stress, ångest och depression.

 

Valpmassage

Massage anpassat för hundar under 10 månader, som inte växt färdigt än. Här ingår det förberedande träning i massagehantering på massagebänk. Vi laddar på med trevliga upplevelser inför kommande friskvård och rehabilitering. Det blir avslappningsmassage och rådgivning om motion och friskvård för valpar.

Hundar växer färdigt vid olika åldrar beroende på ras. Detta har jag alltid i åtanke vid bokning av behandlingar men just denna tjänsten ligger fokuset på avslappning, hanteringsträning och rådgivning.

 

PRISER

Massagebehandling 1 1/2 timme 500kr

 

Balansbollstäning 1 timme 400kr

 

Valpmassage 1 timme 400kr

 

Få ut det bästa av hundens behandlingsplan med ett klippkort!

OBS går att köpa efter ert första besök

5 behandlingar 2000 kr – spara 500kr

10 behandlingar 4300 kr – spara 700kr

 

BOKNING

Sker via:  https://www.timecenter.se/hundhornanskanes/