Kort om Emma

Emma har en tre år lång akademisk utbildning i biologi, med inriktning mot djurens beteende. Hon har orsaksfokus för att kunna dra ut problemet med rötterna.

Det finns många som brottas med liknande problem och ibland kör man lixom fast. Med vetenskapliga grund och djurvänligt förhållningssätt vill Holistic Hound hjälpa dig att komma tillbaka till ett liv tillsammans där både du och ditt djur mår så bra som möjligt.


Jag brukar likna en privatkurs vid en vaccination hos veterinären, medan en utredning istället är en behandling för en åkomma. Så: Vill du ha lite allmän inspiration och hjälp i träning på ett visst område (fixa inkallning, slipa på passivitetsträning, jobba med följsamhet) - boka privatträning. Har er hund istället ett problematiskt beteende ska ni boka beteendeutredning.


Emma är den som arbetar med problembeteendeutredning, men du kan boka oss båda till privatkurs. Vi är också noga med att förstå våra egna gränser och rekommenderar gärna personer med spetskompetens när det behövs. Till exempel kan vi vid behov referera er till fysioterapeuter, veterinär och andra hundpsykologer/etologer.


Vi skapar träningsprogram för just det ni behöver hjälp med. Allt för relationen mellan dig och ditt djur.


Boka beteendeutredninng i formuläret nedan.

Vill du veta mer om hur en sådan går till? Läs här

Ibland behövs personlig hjälp och guidning. Det erbjuder jag via privatkurser och personlig rådgivning.Hösten 2020 har Emma flera stora projekt som tar upp mycket tid. Därför kommer hon inte ta beteendeutredningar denna period. Så länge hänvisar vi till våra kollegor, t.ex.:


Hundskall - träning och beteende

info@hundskall.se

Har hundpromenaderna blivit ett nödvändigt ont? Känns kloklippningen bara jobbig? Har vovven hyss för sig när du inte är hemma? Känns nyår som en kommande mardröm? Passar din hund inte i kurssituation? Är människor läskiga?

Beteendeutredning

Privatkurs

Vill du ha privat handledning, hjälp och inspiration? Passar din hund kanske inte i kurssituation?  Privatkurser hålls med ett liknande upplägg som mina gruppkurser, men privat eller i mindre grupp enligt din önskan. Det finns ett antal olika kurser jag håller på detta sätt, de beskrivs nedan.

 

Bokningsalternativ

 

Vardagslydnadskurs (hund)

Till för dig som behöver lite extra råd och stöd i den vardagliga träningen av din hund. Ni har inga specifika, större problem utan vill gå en vanlig vardagslydnadskurs med lite extra handledning. Varje tillfälle är 1 timme långt.

 

Balansbollskurs (hund)

Vi går igenom balansbollsträning anpassad för just er nivå och era träningsmål. Balansbollsträning är ett av de viktigaste verktygen i friskvård och rehabilitering, både för psykiskt och fysiskt.

 

Berikning

Vill du göra ditt djurs liv bättre? Börja med berikning! Berikning har många olika definitioner men det handlar i stort om att ge djuret mer kontroll, ge valmöjligheter, främja naturliga beteenden och stärka djurets känsla av att klara av utmaningar.

 

Priser för samtliga privatkurser

1 tillfällen * 1 timme, 500 kr

3 tillfällen, som bokas samtidigt * 1 timme, 1450 kr

5 tillfällen, som bokas samtidigt * 1 timme, 2200 kr

 

Bokning: Maila info@holistichound.se

Inkludera lite information om dig, din hund, vad ni vill lära er, tider som passar er och ev. önskemål om instruktör.

- Inga tider hösten 2020 - 

En fullständig utredning av specifika problem.  Precis som fysiska sjukdomar så kan problematiska beteenden drabba alla hundar. Det borde vara lika självklart som att åka till veterinären när hunden brutit benet. En beteendeutredning innebär oftast att Emma kommer till er. Vi går en sväng, pratar och lägger upp en plan.


Bokningsalternativ


Problemutredning 1,5 timme: 1050 kr(innefattar 1,5 tim utredning, enklare hälsokontrol, praktisk träning, skriftligt träningsprogram och telefon/e-post suppport)


Återbesök: 750 kr/timme(1 timmes träning + skriftligt tränignsprogram)


Värt att vetaI en problemutredning med mig kommer vi inte leta efter kortsiktiga "quick fix"-lösningar. Jag kommer leta efter beteendets orsak och arbeta med att lösa problemet från grunden.


Vi kommer utreda vad som orsakar obalans och tar sig uttryck i beteende. Därefter kommer jag lägga upp en plan åt er som ni får skriftligt.


För att få till bestående, långsiktiga resultat behövs ofta 1-2 återbesök efterhand som beteendet utvecklas med träning.Boka beteendeutredning

- Inga tider hösten 2020 -

Här fyller ni i uppgifter inför beteendeutredning. Det kan verka som ett väldigt långt formulär med många, ingående frågor - och det är det också. Alla frågor är viktiga för att skapa en helhetsbild kring problembeteendet. Först kommer några frågor om djuret ni söker hjälp för, sedan djurets livssituation, djurets personlighet, sjukdomshistorik och till sist ska ni kort beskriva problembeteendet.

Vi kommer prata mer om frågorna när vi ses, men genom att ni fyller i frågorna ordentligt i förväg sparar vi tid och kan ägna mer av träffen till praktisk träning.